Gama DARABONT își propune să ofere o gamă variată de vinuri proaspete și delicate, de tip reductiv, fermentate în tancuri de oțel inoxidabil controlate termic, și maturate timp de cel puțin 4 luni, pe drojdii fine.
DA - Fetească Albă
Descriere
Nas fin de flori de tei și arome discrete de pere, piersici albe ce se fac simțite și în gust.
Este un vin ușor, echilibrat care se recomandă a fi servit ca aperitiv ori asociat preparatelor pe bază de carne albă, legume, brânzeturi proaspete sau paste.
Date tehnice
CUPAJ | Vin Alb – Fetească Albă |
ALCOHOL (%vol.) | 11,73 |
EXTRACT SEC TOTAL (g/l) | 19,00 |
ZAHĂR REZIDUAL (g/l) | 1,4 |
ACIDITATE (g/l) | 4,95 |
DATA RECOLTĂ | SEPTEMBRIE 2019 |
Indicații de servire
Se va servi la 10-12 grade Celsius în pahar de vin alb tip lalea.
DA - Fetească Regală
Descriere
Miros ademenitor de caise, piersici și o notă discretă de citrice, specifice soiului Fetească Regală.
Găsim aceste arome și în gust, iar pe final găsim chiar și ușor gust de migdale. Se recomandă a fi servit la aperitivele pe bază de brânzeturi, carne de pasăre, pește sau legume.
Date tehnice
CUPAJ | Vin Alb – Fetească Regală |
ALCOHOL (%vol.) | 12,5% |
ZAHĂR REZIDUAL (g/l) | 2,0 |
ACIDITATE (g/l) | 4,3 |
DATA RECOLTĂ | SEPTEMBRIE 2019 |
Indicații de servire
Se va servi la 10-12 grade Celsius în pahar de vin alb tip lalea.
RA - Orange Wine
Descriere
Un vin îndrăzneț, ieșit din tipare, vinificat în maniera unui vin roșu. Un Riesling de Rhin din 2019 cu o culoarea intensă – aurie, cu miros de miere, coji de portocale și fructe confiate și gust surprinzător dat de aromele de portocale, nuci, migdalele și condimentele dulci.
Acest vin este un excelent însoțitor pentru un platou cu brânzeturi maturate sau preparate tradiționale.
Date tehnice
CUPAJ | Vin Alb – Fetească Regală |
ALCOHOL (%vol.) | 12% |
EXTRACT SEC TOTAL (g/l) | 27,60 |
ZAHĂR REZIDUAL (g/l) | 3,76 |
ACIDITATE (g/l) | 5,40 |
DATA RECOLTĂ | SEPTEMBRIE 2019 |
Indicații de servire
Se va servi la 10-12 grade Celsius în pahar de vin alb tip lalea.
RA - Traminer
Descriere
Vinificat în stil reductiv, fermentat în tancuri de inox cu drojdii selecționate, păstrat pe drojdii fine timp de patru luni de zile înainte de îmbuteliere. Un vin de culoare intensă cu nas tipic de trandafiri, completat de note de fructe tropicale. Gustul are o structură echilibrată și fructată, urmat de un postgust proaspăt.
Date tehnice
CUPAJ | Vin Alb – Sec |
ALCOHOL (%vol.) | 14% |
ZAHĂR REZIDUAL (g/l) | 1,7 |
ACIDITATE (g/l) | 6,2 |
DATA RECOLTĂ | SEPTEMBRIE 2019 |
Indicații de servire
Se va servi la 10-12 grade Celsius în pahar de vin alb tip lalea.
BO - Vin Rosé
Descriere
Cu o culoare intensă, nas de frăguțe și note de coajă de portocală confiată, BO este un roze mai intens din punct de vedere gustativ iar aromele de fructe roșii: căpșune supracoapte și coacăze roșii se fac simțite încă de la prima înghițitură.
E un bun acompaniament lângă paste, preparate din carne de pasăre sau chiar somon.
Date tehnice
CUPAJ | Vin Rosé – Fetească Neagră |
ALCOHOL (%vol.) | 13% |
EXTRACT SEC TOTAL (g/l) | 24,30 |
ZAHĂR REZIDUAL (g/l) | 1,40 |
ACIDITATE (g/l) | 5,70 |
DATA RECOLTĂ | SEPTEMBRIE 2019 |
Indicații de servire
Se va servi la 6-8 grade Celsius în pahar de vin alb tip lalea.
NT - Cuvée
Descriere
Un cupaj echilibrat de Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, din 2019, cu note de fructe și ușoare arome de vanilie, rotund în gust cu arome intense de fructe coapte: cireșe, vișine, coacăze negre.
Excelent însoțitor al preparatelor pe bază de carne, mâncăruri la grătar sau brânzeturi maturate.
Date tehnice
CUPAJ | Fetească Neagră + Cabernet Sauvignon |
ALCOHOL (%vol.) | 12,5% |
ZAHĂR REZIDUAL (g/l) | 1,40 |
ACIDITATE (g/l) | 5,22 |
DATA RECOLTĂ | SEPTEMBRIE 2019 |
Indicații de servire
Se va servi la 14-16 grade Celsius în pahar de vin roșu tip Bordeaux.