fbpx

Enter your keyword

FEDEZZÜK FEL FEDEZZÜK FEL

Ilyen, amikor három generáció közös álmot épít!

A Darabont család Bihar megyében 40 hektár szőlőt nevel szenvedéllyel, odaadással és szakértelemmel, hogy asztalodra fiatal tőkékről gondosan kiválasztott szőlőszemekből készült borok kerüljenek.

Hagyományos értékek, modern eszközökkel, szeretettel, tőlünk:
Familia Darabont

CSALÁD

TRADÍCIÓK, MEGÚJULVA

Családunk ereiben a nagyszülők óta borász vér csörgedez. A szőlő és a bor a kezdetektől meghatározó szerepet játszik életünkben, ma pedig azon dolgozunk, hogy közel száz év után, Bihar ismét a különleges borok földjeként legyen ismert és a borászat mellett a turizmus fontos célpontjává is váljon.

CSAPAT

ERŐ, AMI MOZGÁSBAN TART

Egy odaadó és szenvedélyes csapat tesz róla, hogy tőkéinkről kifogástalan szőlőszemek érkezzenek borászatunk kapujához. Odabent képzett szakemberek modern technológiákkal hozzák létre a borokat, amelyek a fontos alkalmak értékes kísérői lehetnek.

KÖZÖSSÉG

BIHAR ÉS AZ ÉRMELLÉK

Közösségünk a kezdetek óta borászatunk elsőszámú éltető ereje. Ezért is dolgozunk minden erőnkkel azon, hogy Bihar és az Érmellék borai visszatérjenek a köztudatba. A régió a Középkor óta a minőségi borok földjeként volt ismert, gazdag termőtalajának és a szőlőtermesztés számára tökéletes domborzatnak köszönhetően. A Familia Darabont célja, hogy vidékünk borait a borok szerelmesei ismét felfedezhessék.

struguri

SZŐLŐINK

Bihar és az Érmellék a történelem során borairól volt híres, amíg a politika és az agrárgazdaság döntései meg nem szakították térségünk hagyományait. A régió egykor szőlőben gazdag földjei pedig közel egy évszázad alatt lassan megfeledkeztek a hajdani aranykorról. Egészen mostanáig. A borkultúra újult erővel töltötte fel lankáinkat, melyeken egyre több termelő dolgozik a hagyományok felélesztésén.

sticle

BORAINK

Boraink kizárólag a saját parcelláinkon termesztett szőlőkből készülnek. Hogy a lehető legtisztább végeredményt kapjuk, szőlőinken minimális beavatkozást végzünk. Minden más a természet dolga.

Türelem és szeretet: két tulajdonság, mely a Familia Darabont borok összes cseppjében fellelhető. Földjeinken semmit nem siettetünk, az előállítás során pedig csak a legmagasabb minőséggel elégszünk meg. Ezáltal képes minden üveg borunk valódi értéket közvetíteni.

productia

INNOVÁCIÓ

SPRIZZ DOBOZONKÉNT
DRÓN PERMETEZÉS
HŐÉRZÉKENY CÍMKE
shop-icon

VÁSÁRLÁS

Száraz vörösbor – Familia Darabont – Projekt CS 2020 90 lei
Száraz fehérbor – Familia Dorobant – Projekt CH 2022 90 lei
Édes vörösbor – Familia Dorobant – Lia Merlot 2022 70 lei
Rosé bor – Familia Darabont – Fleurt Rosé 2022 70 lei

RA – Orange Wine

Mezzin Cuvée Alb

Mezzin Alb Regal

Mezzin – Alb Doré