fbpx

Enter your keyword

BOROK

Borászatunk Bihar megye szívében, Erdélyben található. A Familia Darabont borokban ennek a vidéknek esszenciája egyesül termelői filozófiánkkal. Nagy múltra tekint vissza régiónk a bortermesztés területén és nem is csoda: a gazdag termőtalajnak és az éghajlati körülményeknek köszönhetően ez a vidék a fehér- és kékszőlők ideális otthona. Ültetvényeinken azon dolgozunk, hogy minden fajtából a lehető legtöbbet hozzuk ki, boraink pedig valóban különleges élményekkel szolgáljanak.

Emberek, szőlők, termőföld és az éghajlat – ezen összetevőkön múlik egy minőségi bor sorsa. Az elhivatottság és a kreativitás azonban önmagában még nem elég, ha maradandó értéket szeretnénk létrehozni. Ahhoz mélyre nyúló gyökerekre van szükség. Tudásra, tapasztalatra és alázatra az alkotás iránt.

Folyamatosan bővülő borkínálatunk jelenleg a következő 4 kategóriára oszlik:

A DA-RA-BO-NT családunk első borkategóriája, mely betekintést enged Bihar megye jellegzetességeibe és a Darabont borászat világába. Az itt szereplő borainkat a frissesség és a gazdag ízvilág jellemzi, a csavarzáraknak köszönhetően pedig bárhol könnyedén fogyaszthatóak.

A Mezzin kategóriával Bihar megye első gyöngyözőborait alkottuk meg. Ezek a széndioxid dús fehér és rozé borok könnyedek, frissek és tökéletes kísérői az ízletes fogásoknak vagy egy baráti találkozónak.

A Sprizz egy újabb családi különlegességünk. Célunk, hogy ledöntsük vele a dobozos termékeket körüllengő hiedelmeket, ugyanis jó borból is lehet fröccsöt készíteni. Alacsony, 6%-os alkoholtartalmukkal, praktikus alumínium dobozba zárva, ezek a fehér és rozé borok a kültéri összejövetelek elengedhetetlen kellékei.

URME boraink még alaposabb betekintést engednek régiónkba és a Familia Darabont borászat legfőbb értékeibe. Gasztronómiai kalandok kísérői, melyeket a HoReCa szektorra és ínyenc fogyasztóink ízlésére szabtunk.